Img_8953

De
OntwikkEL
Formule©

Wat is er nodig om te kunnen ontwikkelen?

Welke elementen zijn onmisbaar om daadwerkelijk een stap te zetten?

Hoe kom je in beweging en geef je ruimte aan je eigen ontwikkeling om daarmee jouw potentieel zichtbaar te maken?

De antwoorden op deze vragen brachten De Ontwikkelaar meer dan ze had durven dromen; een definitie en een formule die haar gedachtengoed een duurzame fundering geeft. De definitie van De Ontwikkelaar is gebaseerd op haar eigen kenmerken; wat maakt dat zij doet, wat ze doet? Vanuit die definitie volgde De Ontwikkelformule©: het vertrekpunt in haar werkwijze. Lef, vertrouwen en doe-kracht zijn essentieel om daadwerkelijk te kunnen gaan ontwikkelen. Het duurzame en continue karakter van ontwikkeling is voor De Ontwikkelaar heel belangrijk; het is tenslotte nooit af.

 

Img_9217

ONT·WIK·­KE·LAAR

VAN DALE

ont·wik·ke·laar (meervoud: ontwikkelaars)
1(m,v) iem. die iets ontwikkelt
2(m) vloeistof waarin niet-digitale foto’s worden gedompeld om het beeld zichtbaar te maken

NOUN

LEF | Ziet het potentieel dat anderen (nog) niet zien en hapt toe
VERTROUWEN |Weet dat alles er al is, je moet het alleen nog durven zien
DOE-KRACHT | Maakt beeld begrijpelijk zichtbaar voor iedereen

De Ontwikkelformule©

Vline-zwart

EEN KORTE
UITLEG

Icon-infinitehet oneindigheidsteken staat voor het continue proces van ontwikkelen. Het is nooit af en er blijft altijd iets ongezien en te ontdekken. Je raakt nooit uitgekeken.

Icon-rootde wortel staat voor stabiliteit, met beide benen op de grond in het nu; hier hebben we het tenslotte te doen. (Ont) wortelen kost ook tijd en dit typeert de duurzame aanpak van De Ontwikkelaar.

Icon-lL staat voor lef. Durven zien wat er allemaal is. Het aangaan en verantwoordelijkheid nemen. Jezelf in de ogen durven kijken.

Icon-vV staat voor vertrouwen. Weten dat het er allemaal al is en met een nieuwsgierige blik vol vertrouwen op onderzoek uit gaan.

Icon-dkDK staat voor doe-kracht. Niet alleen om het hoekje kijken, maar voor het totaalplaatje gaan en de stappen zetten die nodig zijn om daar te komen.

Icon-oO staat voor ontwikkelen. De Ontwikkelaar is van mening dat je pas kunt ontwikkelen als er voldoende lef, vertrouwen en doe-kracht aanwezig is. Dan pas kun je zien wat er allemaal is en het potentieel volledig benutten en inzetten.

Testimonial

Leontien heeft snel door waar je staat en welke vragen ze je moet stellen om beter naar jezelf te kijken (hoe confronterend het soms ook kan zijn). Na onze eerste sessie ging ik met nieuwe inzichten en vol vertrouwen naar huis met een aantal opdrachten die perfect passen bij mijn ontwikkeltraject.

Lotte (35), Consultant, Amsterdam

Leontien heeft mij geholpen met meer rust te ervaren in mijn werk door op vaste momenten wat meer afstand te nemen. Daarnaast heb ik ontdekt wat er allemaal al in mij zit. Hierdoor ben ik authentieker geworden en vind ik het makkelijker om beslissingen te nemen.

Joris (34), Regiomanager, Utrecht

Leontien heeft mij tijdens mijn coachingtraject een enorme spiegel voorgehouden om eerlijk naar mezelf te kijken. Daardoor werd ik mij wederom bewust van de valkuilen die ik voor mezelf creëer. Deze bewustwording heeft mij geholpen een aantal belangrijke beslissingen voor mezelf te nemen. Leontien, dankjewel!

Wouter (37), Project Manager, Almere

Haar doortastendheid, de verduidelijkende vragen en het inzoomen op de juiste onderdelen, heeft mij inzicht gegeven in mijn manier van denken en mijn hobbels op de weg. Leontien heeft mij geholpen zelf de stappen te zetten in mijn proces, wat maakt dat ik met trots sta waar ik nu sta!

Inge (33), HR Adviseur, Den Haag

Leontien zorgde er met haar rustige uitstraling en gekozen aanpak voor, dat ik mij snel op mijn gemak voelde. Schil voor schil zijn we tot de kern van mijn gevoel gekomen. Na 10 sessies kan ik zeggen dat ik een betere versie van mezelf ben geworden. Dichter bij mijn gevoel en minder in mijn hoofd. Deze verschuiving en de energie die dit oplevert zorgt ervoor dat ik veel meer kan zien wat het leven brengt en kan ik daar ook daadwerkelijk van genieten.

Dennis (39), Eigenaar Advies en administratiekantoor, Utrecht

In het coachtraject met Leontien heb ik binnen een aantal sessies belangrijke inzichten gekregen waar ik zowel op mijn werk als privé direct baat bij heb gehad. Leontien gaf mij snel het vertrouwen om eerlijk naar mijzelf te kijken, waardoor ik goede stappen heb kunnen zetten.

Tom (33), Product Specialist, Utrecht

Leontien kwam voor mij op het juiste moment. Ik had via mijn traineeship al intensieve coaching gehad en veel geleerd over mijzelf en mijn kwaliteiten. Toch miste er iets tijdens al het reflecteren en leren. Leontien gaf mij het gevoel in één oogopslag te zien waar ik mee aan het strijden was. Dat begrijpen, wie je bent, gaf een erg vertrouwd gevoel en een kwetsbare omgeving waarin ik verder mocht gaan ontdekken hoe ik David op de kaart kon gaan zetten. Nu anderhalf jaar later sta ik op een plek waar ik alleen maar van durfde te dromen. Leontien kwam niet op het juiste moment, ze liet mij juist zien dat het juiste moment er al die tijd al was.

David (25), Ondernemer, Utrecht