Img_9217

19 januari 2021

WORTEL
TREKKEN

Wanneer heb jij dit voor het laatst gedaan? Of gebruik jij nu ook stiekem Google om te achterhalen wat deze wiskundige functie kan berekenen?

Wiskundig gezien ben ik geen bolleboos. Gek genoeg ontstond er twee jaar geleden wel een formule voor mijn werkwijze. Alsof het uit de lucht kwam vallen. Wiskundig niet te onderbouwen, maar voor mij zo raak. Daardoor weet ik welke ingrediënten er nodig zijn om daadwerkelijk tot ontwikkeling van menselijk potentieel te komen.

In mijn praktijk werk ik veel met mensen die het naar de standaarden van onze maatschappij ogenschijnlijk goed voor elkaar hebben. Keurig in de pas. En toch houden ze dat ergens niet vol. Ze kloppen bij mij aan om helderheid te krijgen in hun zijn; waarom ze zich gedragen zoals ze zich gedragen, waarom ze zichzelf voelen zoals ze zich voelen en waarom hun hoofd maar overuren blijft draaien.

Onder al deze uitingen ligt vaak een diep verlangen ten grondslag dat graag naar de oppervlakte wil komen. Voor iedereen anders, maar in de kern zie ik vaak hetzelfde naar boven borrelen. Om de situatie plat te slaan en los te komen uit de verstrikking van verhalen, stel ik vaak de confronterende vraag: Wie kent jou nu echt? Het antwoord is dikwijls: niemand. En daarmee zeggen ze indirect dat ze zichzelf niet kennen. Je kunt je voorstellen dat dit vaak even moet indalen om deze constatering te kunnen incasseren. Dit is pijnlijk en verhelderend tegelijk.

Vline-zwart

En het liefst laten
we het ook nog
door een ander oplossen.

Vaak neemt de ratio het direct over na deze constatering en krijg ik vragen over het hoe, wat en binnen welk tijdsbestek dit opgelost kan worden. Wij mensen zijn over het algemeen pijn vermijdende wezens, dus we willen niets liever dan van het gevoel, dat op dat moment wordt ervaren, af. En het liefst laten we het ook nog door een ander oplossen.

Helaas werkt het niet zo. Je hebt zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen proces. Uiteraard is het onnodig om dit allemaal alleen te doen, ik help je graag. Het volgende is wel cruciaal: je moet bereid zijn om lef te tonen, vertrouwen te hebben en doe-kracht in jezelf op te roepen om daadwerkelijk te kunnen ontwortelen.

Dus niet blijven praten, maar ook daadwerkelijk in jouw onderbewuste aan de slag gaan om oude stukken op te ruimen die jou in je dagdagelijks leven in de weg staan jouw potentieel volledig te benutten. Dan kun je vervolgens jezelf gaan leren kennen. Jouw potentieel ligt tenslotte grotendeels verborgen in je onderbewuste en is vaak het grote onbekende. Om daarbij te kunnen, heb je misschien nog wat zaken aan te kijken. Denk hierbij aan oude programmeringen, trauma’s en blokkades. Iedereen heeft ze en je kunt er mee werken. En zodra je bereid bent om hiermee te gaan werken, en je daadwerkelijk stukken gaat ontwortelen en transformeren, dan ontstaat er ruimte om jouw potentieel te gaan zien en uiteindelijk te gaan leven.

Gaat er ergens een lampje branden? Of voel je misschien wel wat weerstand opkomen? Mooi! Het is aan jou of je dit wilt onderzoeken. Ik loop graag een stukje met je mee op de ont-wikkelreis naar jouw ware potentieel.

Let op: vanaf begin februari is er weer ruimte in mijn praktijk voor nieuwe cliënten.

Leontien Borst | De Ontwikkelaar

+31 (0)619937499| leontien@de-ontwikkelaar | www.de-ontwikkelaar.nl

Deel dit artikel