Diploma

8 juli 2021

TOT OP
DE BODEM

De krochten van mijn ziel heb ik goed leren bewonen afgelopen jaar. Waar ik altijd al een hang had naar het ongeziene in de mens, werd mijn honger naar deze diepte tijdens mijn opleiding Transformatief Coachen flink gevoed. Door deel te nemen aan deze opleiding wilde ik niet alleen nog beter worden in het doorgronden van mensen en hun stukken, maar juist aandacht geven aan het “ontwortelen”.

 

  

 

Alleen maar praten, dat voelde voor mij snel als een doolhof, een looping of een terugkerend ritje in de achtbaan. Als ik merk dat een cliënt weer dezelfde plaat opzet, doorbreek ik dit patroon direct. Anders kan je als coach jaarlijks wel een nieuwe platenspeler aanschaffen. Waar mijn coachtechnieken vaak toereikend waren om een gedragsverandering te weeg te brengen, voelde ik ook dat de oorsprong van het gedrag vaak nog dieper verscholen lag. 

Vline-zwart

WERKEN VANUIT
DE OORSPRONG

Vorige week heb ik, na twee pittige examendagen, met trots mijn diploma voor Transformatief Coachen mogen ontvangen. Met zekerheid durf ik dan ook te zeggen dat mijn voorgevoel volledig juist was. Werken vanuit de oorsprong heeft mij laten zien hoe je trauma’s, blokkades en andere imprints kunt ontwortelen. Als er iets niet lekker loopt in je huidige leven, en dit kan zich uiten in kleine dagdagelijkse zaken, dan kan je dit vrijwel altijd herleiden naar je jeugd, je familiesysteem, of misschien nog wel verder terug in de tijd.

Mijn gereedschapskist is gevuld met mooie en bovenal krachtige tools om hier mee te werken. Ik ben enorm trots dat ik dit werk mag doen en kan niet met woorden beschrijven hoe vervullend het voor mij is dat ik mijn werkwijze nog completer heb kunnen maken. Daarnaast heb ik als mens mooie reizen mogen maken in mijn binnenwereld en mijn systeem flink kunnen opschonen. Dit is overigens cruciaal voor een coach; hoe zuiverder mijn systeem is, hoe beter ik kan afstemmen en werken met (de stukken van) mijn cliënten.

Ben je nieuwsgierig naar mijn verhaal, mijn werkwijze of heb je het idee dat je mijn hulp wel kunt gebruiken? Twijfel niet, ik zie je graag!

Uiteraard gebruik ik dit podium om Robert Bridgeman, Rianne Manten, Faya van den Berg, Mariska Groen, Sandra Baaijens en niet te vergeten mijn fantastische groep medereizigers te bedanken. Wat heb ik veel geleerd, mogen ontdekken en vooral enorm genoten!

Leontien Borst | De Ontwikkelaar

+31 (0)619937499| leontien@de-ontwikkelaar | www.de-ontwikkelaar.nl

Deel dit artikel