Img_9319

4 juni 2021

GROEIEN EN
BLOEIEN

Opeens zitten we vol in de zomer. Zo snel kan het ook gaan in het leven. Voor je het weet zit je in een nieuwe fase van je leven. Sta je voor een nieuwe uitdaging. Komt er iets op je pad wat je vraagt om met andere ogen naar jezelf te kijken. Of vraagt iets je aandacht. De natuur gaat altijd door; soms op een hoog tempo, soms in alle rust en vanuit het vertrouwen waarbij het altijd goed komt.

Ik blijf mij verwonderen over de hoeveelheid coaching die je krijgt in je leven. Zichtbare en onzichtbare begeleiding. Hoe pittig de lessen ook voor je kunnen zijn, ook als deze zich manifesteren in mensen of ervaringen, je mag er vanuit gaan dat dit niet zomaar is. Vaak denken we dat we onszelf hier alleen doorheen moeten slaan of worstelen. Zelf heb ik dat ook lange tijd gedacht. Dit kwam voort uit schaamte, onzekerheid en imprints.

Ik heb deze gedachte uiteindelijk kunnen parkeren. Het voelde niet als een keuze, maar als een moeten. Geen ontkomen aan. Ik belande op mijn 28e op de bank bij mijn therapeut. Ik had hem zelf op de kop getikt met behulp van Google. Een schot in de roos. Ik wist precies waarvoor ik kwam en tijdens de intake legde ik mijn wensen op tafel. Daar kon hij wel iets mee. En we waren vertrokken.

Vline-zwart

DURF TE KIEZEN
VOOR GROEI

Mijn therapeut noemde de sessies geen therapie maar een leertraject. Heel bewust vertelde hij mij vooral niet wat er allemaal op de planning stond. Als vanzelf loodste hij mij door mijn stukken en aan het einde van de rit bleek ik toegekomen aan mijn wensenlijstje en voor dat moment was ik klaar. We waren diepgegaan in de winter van dat jaar, maar uiteindelijk werd het in mijn binnenwereld ook gewoon lente en zelfs zomer.

Ik had mijn tellers op nul gezet; gereset. Vanaf daar ben ik mezelf weer gaan opbouwen. Er was ruimte gemaakt om weer te ontdekken waar ik blij van werd, maar boven alles; wie ik ben. Inmiddels ben ik acht jaar verder en voelt het als een ander leven. Ik denk nog best vaak terug aan die periode en de sessies in Amsterdam-Noord. Het pondje over en daar ging ik weer. Welke methoden of technieken mijn therapeut gebruikte, het maakte mij niet uit. Ik had ja gezegd tegen mijn eigen groei. Met die motivatie kon ik alles aan. Hoe donker soms ook.

Kies jij ervoor om alles in je eentje te blijven doen? Of heb je dat nu al wel lang genoeg gedaan? Durf ja tegen jezelf te zeggen. Durf te kiezen voor groei. Ik zie je graag!

Leontien Borst | De Ontwikkelaar

+31 (0)619937499| leontien@de-ontwikkelaar | www.de-ontwikkelaar.nl

Deel dit artikel