Img_8875

31 januari 2021

BEN JIJ BANG
IN HET DONKER?

Huh, dat is een rare vraag aan een volwassen man of vrouw. Nou, ik kan je vertellen, er zijn heel veel mensen bang in het donker. Ze weten het misschien niet meer, of durven het niet te erkennen.

In het donker zie je dingen niet aankomen. In het donker hoor je dingen die je niet kunt zien. In het donker voel je dingen die je niet kunt aanraken. Conclusie van deze intro: in het donker zijn je zintuigen meer alert. En dat zijn we niet meer gewend. Wanneer heb jij voor het laatst volledig bewust in het donker gezeten en luisterde je, voelde je en zag je in het donker?  

 

 

In mijn werk begeleid ik mensen in hun eigen donkerte. Hun interne schaduwzijde. Daar waar het licht niet, of zelden komt. Soms zijn dit plekken die jarenlang niet zijn bezocht. Zorgvuldig dichtgemetselde muren, brede slotgrachten en lange ophaalbruggen houden mijn cliënten bij hun diepste vandaan. Hier ligt het potentieel verborgen. Dit is de plek waar je in contact kunt komen met wie je ten diepste bent.

Hoe kan het toch dat we daar zelf in ons eentje niet zo snel naar toe gaan? Bang voor het onbekende in onszelf? Bang voor stukken die we niet zo leuk aan onszelf vinden? Oude trauma’s en blokkades? Wie zal het zeggen.

Vline-zwart

Inmiddels heb ik
mijn zaklamp gevonden
en durf ik af te dalen in
de krochten van mijn ziel 

Waar ik achter ben gekomen is dat ik niet meer bang ben in het donker. Vroeger was ik dit wel, en durfde dit nooit hardop toe te geven. Ik ben opgegroeid op een afgelegen plek in een donker bos, dus dan is het vooral heel handig om jezelf te vertellen dat je niet bang bent. Toch was ik in mijn onderbewuste nog steeds hartstikke bang in het donker. En dit kwam naar boven toen ik met mijn eigen ontwikkeling aan de slag ging. Het moment dat ik mijn eigen binnenwereld ging verkennen en op zoek ging naar mijn potentieel.

Inmiddels heb ik mijn zaklamp gevonden en durf ik af te dalen in de krochten van mijn ziel. Ik weet dat ik daar moet zijn. Om op te ruimen en afscheid te nemen van zaken die mij niet meer dienen en om mezelf beter te leren kennen. Wie ben ik ten diepste? Ik ontdekte dat ik die binnenwereld juist heel fascinerend vind. Het onbekende roept mij en prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Inmiddels durf ik dan ook te zeggen dat ik niet meer bang ben in het donker.

Dit maakt dat ik, met de mensen die in mijn praktijk komen, mee kan afdalen in hun eigen binnenwereld. Ik durf ze te begeleiden in de meest donkere stukken van hun diepste. Ik laat mijn licht schijnen waar dat nodig is en maak zichtbaar wat gezien mag worden. Ik doe dit door middel van trance- en visualisatietechnieken en energiewerk. En daarom een mooie aanvulling op de meer generieke coachtechnieken waarbij vaak het bewuste deel van de mens wordt aangesproken. Als je weet dat je maar 5% van je potentieel benut in je bewustzijn, dan kun je niet anders dan nieuwsgierig zijn naar de 95% van jouw potentieel dat in jouw onderbewuste verscholen ligt.

Wil je aan de slag? Of lees hier meer. Ik zie je graag!

Leontien Borst | De Ontwikkelaar

+31 (0)619937499| leontien@de-ontwikkelaar | www.de-ontwikkelaar.nl

Deel dit artikel