Img_9085

5 mei 2021

ONDERWATER

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling wordt heel wat af getest. Persoonlijkheidstype hier, kleurtje daar. En de vraag of je introvert of extravert bent (in diverse varianten), kwam veelvuldig bij mij voorbij. Grappig toch hoe graag we bevestiging willen krijgen op wie we denken te zijn. Of misschien wel wie we hopen te zijn. Of wie we denken dat we zouden moeten zijn, gezien vanuit onze omgeving. Snap je het nog?

Lees verder

Img_9274-min

8 maart 2021

DE TIJD LATEN RIJPEN

Je leeft al jaren (lees: je hele leven) samen met alles wat in jou aanwezig is. Waarschijnlijk ken je jouw goede en minder aantrekkelijke eigenschappen. Je kent je uiterlijke kenmerken. Vaak stopt het hier. Kan jij je emoties, gedachtes en gevoelens onderscheiden? Je hebt eerst je eigen besturingssysteem te leren kennen, voordat je kunt gaan opruimen. Laag voor laag. Dit vraagt iets van je. Geduld, compassie en vertrouwen. Maar ook lef en doe-kracht. Mouwen opstropen en jezelf er doorheen bijten.

Lees verder

Img_8971-min - v2

26 februari 2021

DANSEN DOOR HET LEVEN

Ik heb sinds kort een nieuwe business; ik heb een dansschool geopend. Een dansschool waarin ik mensen (opnieuw) leer te dansen door het leven. Terwijl ik dit type krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht en vullen mijn ogen zich met tranen van ontroering. Sinds een paar maanden hoor ik mijn hart fluisteren. Alsof het mij iedere dag opnieuw probeert wakker te maken. Beweeg, beweeg, beweeg…

Lees verder

Img_8875

31 januari 2021

BEN JIJ BANG IN HET DONKER?

In het donker zie je dingen niet aankomen. In het donker hoor je dingen die je niet kunt zien. In het donker voel je dingen die je niet kunt aanraken. Conclusie van deze intro: in het donker zijn je zintuigen meer alert. En dat zijn we niet meer gewend. Wanneer heb jij voor het laatst volledig bewust in het donker gezeten en luisterde je, voelde je en zag je in het donker?

Lees verder